Bloggen

Spelare som det är värt att se spela live

Publicerad den 21-10-11


Runt om i världen finns många fantastiska sportsmän och kvinnor som är värda att följa när de tävlar på arenor världen över. Att se på sport live är något som erbjuder en helt unik känsla av att vara med om något speciellt. I dagsläget finns det många atleter som du borde se live minst en gång i livet. Läs mer i vår lista! 

Zlatan

Om det är någon du måste se live minst en gång, så är det Zlatan. Han är en spelare som är känd världen över och är ansedd vara en av de mest framgångsrika idrottarna från Sverige. Zlatan har spelat fotboll för Malmö FF i Sverige. Han var även lagkapten för det svenska landslaget under många år. Zlatan närmar sig pensionen från elitfotbollen, så ta chansen att kolla på Zlatan live innan hans karriär är över. 

Cristiano Ronaldo

En annan fotbollsspelare som klart är värd att se spela live och inte enbart följa genom betting på online casino är Cristiano Ronaldo. Han är utan tvekan en av världens populäraste fotbollsspelare och är älskad av människor världen över. I skrivande stund spelar han för Manchester United och han är även lagkaptenen för Portugals landslag. Han är känd för sin förmåga att göra mål. 

Serena Williams 

Även om du inte är ett fan av tennis är det väl värt att se en match med Serena Williams. Hon har hittills vunnit hela 23 Grand Slam-titlar och är enligt många en av de bästa tennisspelarna i världen. Hon har även vunnit 4 OS-guld i singel och dubbel: 2000, 2008 och 2020. Det finns det inget som kan stoppa Serena Williams när hon är i toppform. 

Nilla Fischer 

En annan svensk fotbollsspelare som är värd att nämna på vår lista är Nilla Fischer. Hon spelar i dagsläget för Linköping FC och har varit med i det svenska landslaget sedan 2001. Nilla Fischer spelade för Vfl Wolfsburg mellan 2014 och 2018 där hon vann Women's Champions League en gång och den tyska ligan två gånger. Hon medverkade inte under OS 2020 på grund av en familjesituation. 

LeBron James 

LeBron James är en amerikansk basketspelare som spelar i NBA-laget Los Angeles Lakers med vilket han har haft stora framgångar. Hans smeknamn är bland annat The Chosen One och The King. Han har vunnit NBA mästerskapet fyra gånger och även blivit utsedd till NBA Final MVP. 

Armand Duplantis

Armand Duplantis, som också är känd som Mondo, är en amerikansk-svensk stavhoppare. Han har världsrekordet i stavhopp med 6,18 meter vilket han satte i februari 2020. Armand Duplantis har dubbla medborgarskap men representerar Sverige i tävlingssammanhang. Han vann också guld i OS 2020 efter ett hopp på 6,02. Han ses som en av de främsta friidrottarna i världen. 

Lewis Hamilton

Sir Lewis Hamilton är en brittisk racerförare som kör för Mercedes i Formel 1 sedan 2013. Han har vunnit Formel 1 sju gånger, den senaste gången 2020. Han är också den förare som har vunnit flest Formel 1-lopp. Han har även vunnit 5 VM-titlar och vann den första 2015 och sedan fyra på raken 2017–2020. 

Victor Hedman 

Victor Hedman är en svensk ishockeyspelare som är en assisterande lagkapten för NHL-laget Tampa Bay Lightning. Han har även spelat för Tre Kronor. Säsongen 2017–2018 vann Hedman utmärkelsen Norris Trophy som NHLs bästa back. Victor Hedman fick också utmärkelsen Conn Smythe Trophy 2019 som slutspelets mest värdefulla spelare, då han med sina tio mål var en stor anledning till att Tampa Bay vann Stanley Cup. 

Robin Olsen

Robin Olsen är en annan svensk fotbollsspelare som är värd en plats på vår lista. Han har spelat för det svenska fotbollslandslaget sedan 2015. Robin Olsen är målvakt och han är utlånad från Roma och spelar i Sheffield United i Championship. Under EM 2020 spelade Robin Olsen i samtliga av Sveriges matcher. 

Sammanfattning

Att titta på en match eller en tävling live och se din idol eller dina förebilder spela är något som är otroligt speciellt. Särskilt när det kommer till stora turneringar som Premier League, VM, EM eller OS. Runt om i världen finns det fantastiska idrottare som ägnar sitt liv till åt den sport som de brinner för. Något som även är underhållande är att besöka olika arenor runt om i världen för att titta på sport på plats. Inte enbart får du se din idol utföra sin sport, utan du får även uppleva stämningen på stora och mer eller mindre välkända arenor.