Bloggen

Svenska sportarenor som har anordnat otroliga spel

Publicerad den 21-09-16


Vi har många stora sportarenor runtom i landet och det är inte så konstigt med tanke på att många i Sverige älskar sport och idrott. I dagsläget finns det cirka 30 stora evenemang- och eventarenor i Sverige. Majoriteten av dem anordnar och håller spel, matcher och turneringar i sporter som fotboll, handboll, ishockey, innebandy eller andra evenemang som musik och shower. Arenorna går att besöka bland annat Göteborg, Stockholm, Malmö, Solna, Norrköping, Helsingborg, Borås och Halmstad.
 
I Sverige är det många som gärna upplever den underhållning som sport erbjuder, oavsett om det handlar om att besöka matchen på plats, spela på sportsbetting eller båda samtidigt. I dag finns det dessutom många trevliga och rättvisa bonusar på betting & odds som du kan ta del av som ny spelare (tänk bara på att spela ansvarsfullt) men att åka iväg och besöka en match i realtid är en helt annan upplevelse.
 
Friends Arena, Solna
Den största fotbollsarenan i Sverige är Friends Arena som är belägen i vår huvudstad Stockholm. Här får totalt 50 100 åskådare plats och området har anordnat många spännande fotbollsmatcher sedan 2012 när arenan öppnades. Friends Arena är landets nationalarena för det svenska fotbollslandslaget och här kan vi även se populära allsvenska fotbollslag, till exempel AIK, fylla upp arenan under matcher, vilket oftast resulterar i storslagna spel. Inte minst när det är derby mellan lag som har sin bas i Stockholm.
 
Ullevi, Göteborg
En annan stor och populär arena i Sverige är Ullevi som är belägen i härliga Göteborg och som ibland även kallas för Nya Ullevi. Denna arena är anpassad till fler event än bara sport och fotboll eftersom det även finns möjlighet för friidrott, ishockey, boxning, gymnastik, racing och andra otroliga musik- och konsertupplevelser. Arenan är utformad för att kunna erbjuda olika slags evenemang och arenan är en succé. Ullevi byggdes för FIFA världscup 1958 och har sedan dess stått värd för flera stora evenemang som exempelvis europamästerskapet i friidrott, världsmästerskapet i hastighetsåkning, Europas mästerskap i gymnastik, UEFA Euro, UEFA Cup, Gothia Cup och här har även IFK Göteborg spelat två UEFA cupfinaler i arenan. Ullevi har dessutom en riktigt snygg och unik arkitektur, där dess kraftfulla och majestätiska form direkt fångar ens blick.
 
Tele2 Arena, Stockholm
Denna stora arena ligger precis vid Globen i Stockholm och det är här både Djurgården och Hammarby spelar när det är hemmamatch i fotboll. Tele2 Arena har en kapacitet på 30 000 åskådare och förutom sportmatcher brukar arenan också anordna konserter och andra event och sporter som konståkning, is-shower, motorsport, utställningar, företagsevent och fotboll såklart. Arenan uppfyller alla de krav som UEFA och FIFA ställer på arenor för att de ska kunna stå värd för internationella spel och turneringar.
 
Malmö Stadion och Swedbank Stadion, Malmö
Det finns två populära arenor i Malmö och det är Swedbank Stadion och Malmö stadion. Även om den gamla stadion i Malmö är större än Swedbank Stadion, är den sistnämnda modernare och har en vackrare arkitektur. Malmö Stadion byggdes inför fotbolls-VM 1958 och har varit Malmö FF:s hemmaplan, innan den flyttades. Tar vi en titt på Swedbank Stadion, är denna arena riktigt bra för fotboll och har en kapacitet på 24 000 besökare.
 
Olympia, Helsingborg
Tar vi en tripp till Helsingborg hittar vi här en helig plats för idrott i Sverige. Här hittar vi nämligen Olympia, som började byggas redan 1898. Här har stora sportevenemang underhållit många sportintresserade människor, där matcher och event som till exempel fotbolls-VM 1958, fotbolls-VM 1995 för damfotboll samt U21-EM i herrfotboll 2009.
 
Borås Arena, Borås
Besöker vi Borås Arena hittar vi ett område där det får plats 16 900 åskådare och detta är numera IF Elfsborgs hemmaplan. Arenan har konstgräs och är en perfekt liten arena för matcher i allsvenskan och andra fotbollsevent. På den här arenan har fotbollslag som AEK Athen, SC Braga, SSC Napoli, Valencia CF och SS Lazio spelat.
 
Det här är bara några av de arenor som finns utspridda runtom i Sverige. Det är ingen tvekan om att vi har några riktigt maffiga arenor och fotbollsplaner i landet och vi har absolut mycket mer att se fram emot inom sportens framtid. Vi får även se om det finns några planer för framtida arenor i Sveriges kommuner. Det är inte konstigt att arenor är så efterfrågade i städer och kommuner. Det finns en drös med alternativ för evenemang och arenor är oftast flexibla, vilket betyder att det finns olika användningsområden. En arena i en kommun skapar oftast många framtida möjligheter.