Bloggen

Tele 2 Arena, Sveriges tredje största fotbollsarena

Publicerad den 24-04-16

Tele2 Arena, från början med arbetsnamnet Stockholmsarenan invigdes med Superettanmatch mellan Hammarby IF och Örgryte IS från Göteborg. Matchen spelades 20 juli 2013 inför hela 29 175 personer. Tyvärr fick inget av lagen fira den dagen med ett premiärmål då matchen slutade 0-0.


Inte bara fotboll
Arenan används inte bara till fotboll utan även till andra idrotter. T ex bandyfinaler men även konsert med Madonna som innehar publikrekordet på 40 557 personer. Bandyfinal Säsongen 2016/2017 skulle de svenska bandymästarna koras efter slutspel. Till finalen hade två Hälsingelag tagit sig. Edsbyns IF och Bollnäs Bandy. Mängder med busslaster hade tagit sig från de båda klubbarnas orter och skapade ett fantastiskt stöd för sina lag. Hela 16 836 personer fick se Edsbyn vinna med 3-1. Målvakten i vinnarlaget sa efter matchen att trycket är 100 gånger bättre än Studenternas Bandy Arena i Uppsala där finalmatcherna normalt sett brukar spelas. Detta beror säkert på att Tele2 Arena är mer kompakt arena, har läktare och tak runt om medans Studenteras som är en mer öppen arena.


Damallsvenskt rekord
Damallsvenskt publikrekord 4 november 2018 tog Hammarby IF emot BK Häcken från Göteborg i allsvenskan. Matchen vanns av Hammarby inför 31 810 åskådare och är arenans publikrekord för fotboll. Men på damsidan så är det allsvenskt rekord i derbyt mellan Hammarby IF och AIK. Matchen spelades 10 oktober 2021 inför 18 537 personer.


Sitt på rätt sida
Matchbesök i hettan på Tele2 arena som tar hela 30 000 åskådare. Det var en av 2022 års varmaste dagar i Stockholm, temperaturen hade letat sig mot 30 sträcket var det dags för vårt första besök på Tele2 Arena. Match mellan Hammarby IF och BK Häcken. Ett BK Häcken som sedan skulle bli svenska mästare för första gången. Denna match vann de dock inte även om de hade ledning med 2-0 efter två snabba mål 15 minuter in i andra halvlek. Hemmalaget påhejade av sina fanatiska fans lyckades göra två mål i slutet av matchen. Publik i värmen var 23 681 personer. Ett tips ifall du är på besök i sommarvärmen och vill undvika solen är att boka på rätt sida. Underteckand hade sittplats på sektion A210. Tele2 Arena är en fantastisk bra arena som ger härlig atmosfär och är lagom stor för allsvensk fotboll. Runt arena finns mängder med pubar och restauranger för att värma upp inför matchen. En arena som vi inte presenterat på vår hemsida om svenska idrottsplatser ännu.