Bloggen

Testa din hälsa

Publicerad den 21-02-06


Fotbollssäsongen 2021 står inför dörren, träningsmatcher har kommit igång och den 11 april är det premiär för allsvenskan. I premiären ställs bl.a. nykomlingen Degerfors IF borta mot AIK medans den andra nykomlingen Halmstads BK tar sig an BK Häcken hemma på Örjans Vall i ett Västkustderby. Från landskapet Halland kommer också Varbergs BoIS som förra säsongen gjorde sin allra första säsong i allsvenskan. Det blev då en hedrande elfte plats i serien och förnyat kontrakt. Vad man går och väntar på i Varberg är att få se sitt grönsvarta lag i allsvenskan på Påskbergsvallen (numera Varberg Energi Arena). Och speciellt kanske mot Halmstads BK i Hallandsderbyt. Förra säsongen var det Hallandsderby mot Falkenbergs FF men Falkenberg åkte ur serien. Hade dom klarat sig kvar så hade det varit tre lag från Halland.  Men just nu känns seriefotboll på gräsplaner allt avlägset med tanke på vargavinter i mer eller mindre hela landet. Men mest avlägset kanske det ändå känns p.g.a. Coronapandemin . Det är med andra ord osäkert i vilken form av publikkapacitet som kommer släppas in på arenorna runt om i landet och kommer det att krävas intyg om vaccin för besökare ? 

Testning
 
Förra fotbollssäsongen och pågående vinteridrotter går ju verkligen till historien med masstestning innan match av utövare, funktionärer och stängda arenor. Det var många som ens menade om att det kanske inte skulle kunna gå att genomföra tävlingsmatcher runt om i landet. Det kommer säkerligen pågå en bra tid framöver. Det är också viktigt att man kontrollera sina blodvärden, gäller givetvis inte bara idrottare utan jemenman också. Det kan man göra bl.a. hos Medisera.se där man kan göra ett test utan att ha remiss. 
 
Oavsett om du tränar för egen skull, deltar i en förening så är det viktigt att ta reda på hur ens blodvärden ser ut och vad du kan förbättra. Mer om det kan du läsa om i Prestationstestet på deras hemsida.