Bloggen

Text tv-laget 2020 - Marma/Mehedeby IF

Publicerad den 20-02-10

 

Säsongen 2020 kommer vi här på Idrottsplats.se att följa det uppländska laget Marma/Mehedeby IF. Vi kallar det för TextTv-laget. Vi följer samma anda som SVT text gjorde på 90-talet när de med små korta notiser följde ett lag från gärdsgårdserien. Skillnaden här är att det även kan dyka in någon bild tack vare den tekniska utvecklingen.

Marma/Mehedeby IF har gjort comeback i seriesystemet efter att ha legat i dvala sen 2015. Sverige behöver fler lag från landsbygden så vi hoppas att MMIF's återkomst kan sporra andra lag att återkomma. I år kommer man att delta i div 8 Norra Uppland. En serie som mestadels består av reservlag. Serietabellen kommer ni kunna hita här .

Vi tog oss en intervju med lagets lagledare Peter Åhlen som även räknar med (hoppas på) få hoppa in som målvakt ibland. 

Berätta lite om föreningen ?
- Marma/Mehedeby IF grundades 1934. Fotbollen spelades i Mehedeby och ishockey i Marma. Idrottsplatsen Rudsjövallen byggdes i slutet av 50-talet med frivillga krafter. Rudsjövallen är fortfarande i klubbens ägo med bara ett driftsbidrag från Tierps kommun. I mitten/slutet på 60-talet var klubben i div 4. Det är det högsta vi har varit.

Hur har intresset varit i samhället, är det efterlängtat ?

- Intresset har alltid varit ganska stort i byn. Det brukar vara hyfsat med folk på matcherna. Det är en social grej att gå på fotboll i Mehedeby.

Berätta lite om orterna Mehedeby och Marma ?

Marma är något mindre än Mehedeby. Båda orterna ligger vid Dalälven i norra Uppland. Marma tillhör dock Älvkarleby kommun och Mehedeby Tierps kommun.

Hur stor spelartrupp har ni tillgång till ?

- Det är några av våra fd spelare blev sugna att börja spela igen. Vi har nog runt 15-18 spelare. Det är flera som varit och provtränat.

Vad har ni för målsättningar med säsongen ?

Målsättningen måste bli att försöka ligga med i toppen. Det är dock svårt att bedömma våran kapacitet och våra motståndare, men vi hängde med i div 7 med i stort sätt samma lag för några år sedan. 

Vad blir din uppgift i laget ?

Jag kommer att vara lagledare och jag antar att jag blir reserv målvakt.

/ Tack för intervjun och lycka till med försäsongsträningen

Heja MMIF !!

Rundsjövallen i Mehedeby som snart får göra efterlängtad comeback !