Bloggen

Topp 10 Fotbollsarenor i Sverige

Publicerad den 24-03-13


Även om landslaget kanske inte alltid dominerar på världsscenen, har svensk fotboll en livlig inhemsk scen och några riktigt imponerande arenor. Om du är en sann fotbollsexpert eller bara en nyfiken entusiast, utforskar den här listan de 10 största fotbollsarenorna som Sverige har att erbjuda, vilket ger dig en inblick i hjärtat av den svenska fotbollskulturen.

 

Men innan vi går in på det föreslår vi att du kollar in Tonybet eftersom det är en av de bästa online-spelplattformarna där ute.

1) Friends Arena (Solna, Stockholm): Den obestridda kungen med en enorm kapacitet på 50 653. Friends Arena är Sveriges nationalarena och hemmaplan för AIK Solna.

2) Tele2 Arena (Johanneshov, Stockholm): En annan Stockholmsjätte med ett modernt infällbart tak, Tele2 Arena har 31.000 sittplatser och delas av två framstående Stockholmsklubbar, Djurgårdens IF och Hammarby IF.

3) Stadion (Malmö): Med en kapacitet på 22 500 erbjuder Malmös Stadion en klassisk upplevelse med sina ikoniska gula torn. Det är fortfarande hem för den legendariska klubben Malmö FF.

4) Gamla Ullevi (Göteborg): Även om Gamla Ullevi (kapacitet 18 416) har ersatts av Nya Ullevi har den en historisk betydelse, eftersom den var värd för finalen i FIFA World Cup 1958 och är den nuvarande hemmaarenan för Sveriges damlandslag i fotboll, IFK Göteborg, GAIS och Örgryte IS.

5) Östgötaporten (Norrköping): Östgötaporten ligger på östkusten med en kapacitet på 17.234 och är den passionerade hemmaplanen för IFK Norrköping och IK Sleipner.

6) Borås Arena (Borås): Känd för sin elektriska atmosfär och en kapacitet på 16.899 är Borås Arena där IF Elfsborg åtnjuter det orubbliga stödet från sina lojala fans. Norrby IF kallar också denna arena för sitt hem.

7) Olympia (Helsingborg): Med en kapacitet på 16 500 och sin distinkta tegelfasad erbjuder Olympia en klassisk charm och är hem för Helsingborgs IF.

8) Behrn Arena (Örebro): Behrn Arena ligger i centrala Sverige med en kapacitet på 13 129 och är hemmaarena för Örebro SK.

9) Guldfågeln Arena (Kalmar): Guldfågeln Arena ligger på den sydöstra kusten med en kapacitet på 12 150 och är hemmaplan för Kalmar FF.

10) Visma Arena (Växjö): I den sydsvenska staden Växjö har Myresjöhus Arena en kapacitet på 12 000 och fungerar som hemmaarena för Östers IF. Den invigdes 2012, tidgare på samma plats låg Östers idrottsplats Gamla Värendsvallen.

 

Denna lista visar bara en glimt av de många imponerande fotbollsarenor som Sverige har att erbjuda. Varje arena bidrar till den unika upplevelsen av svensk fotboll, och oavsett om du är en inbiten supporter eller bara nyfiken på sportens kultur bör du överväga att se en lokal match. Du kanske bara blir förvånad över passionen och hängivenheten hos lokala fotbollsfans!