Bloggen

Topp 4 sportpoddar som du måste hålla ögonen på

Publicerad den 23-01-24

Att hitta de bästa poddarna inom sport är inte lätt, speciellt inte när det finns så att välja mellan, samtidigt som kvaliteten kan skilja med stora marginaler. I detta inlägg kommer vi att gå igenom de bästa, största och mest framgångsrika sportpoddarna inom några av sveriges populäraste sporter. Häng med!

Big Six
När vi snackar poddar och fotboll så är Big Six en utav de stora favoriterna hos svenska folket. Här får du hänga med Jesper Hofmann och Fabian Jalkemo två gånger i veckan då de diskutterar alla de hetaste händelserna och ger sina tankar på Premier league.  
Vare sig du är ett helt vanligt fotbollsfan, bara kollar på sporten för att kunna lägga in lite pengar på live veto, eller bara följer fotbollen för att hänga med i kulturen så är Big Six en stor rekommendation från vår sida.

Plattan i mattan
Nu rör vi oss från fartfyllda fotbollsmatcher till en utav världens snabbaste sporter, nämligen formel 1. Plattan i mattan är en podd driven av Filip Lindfort och Anna Andersson, även kallad “motor-oraklet” där de går igenom allt det senaste inom F1. En. Gång. I. Veckan!
Värt att notera är att podden drivs av sportbladet - sveriges största sporttidning, vilket innebär att du får högsta möjliga kvalitet och trovärdig information som du kan dela med dig av till alla kompisar eller familjemedlemmar. Gillar du F1 och vill ha en podcast som speglar ditt intresse så rekommenderar vi starkt att du kollar in Plattan i Mattan.

Hockeypuls
Till skillnad från Big Six så är Hockeypuls den största svenska podden när vi pratar om ishockey. Här har du en podcast där tidningen Expressen står för produktionen medan Adam Johansson varje vecka intervjuar sveriges största hockeyprofiler. Fördelen med just denna podd är att du redan har ett bibliotek på omrking 200 tidigare avsnitt som du kan lyssna på. Gillar du formtatet “intervjupoddar” och samtidigt har ett brinnande intresse för ishockey så kan Hockeypuls vara din bästa kompis i öronen.

When We Were Kings
Slutligen har vi “When We Were Kings” vilket är en podd som, precis som Big Six, inriktar sig på fotbollen. Här har du en tidiagare katalog på över 200 avsnitt som du kan lyssna igenom, Erik Niva och Håkan Andreasson berättar om sina ekonomsika, politiska och kulturella tankar kring fotbollen varje vecka.


Det som gör att denna podd sticker ut från Big Six är att du får en bredare uppfattning kring vad som försegår i fotbollsvärlden generellt - den fokuserar inte bara på en liga. Med en bredare information får du även en bättre översikt på kulturen, något som i sin tur leder till att du har möjlighet för mer informerad betting på sajter som Ninja Casino. Vill du ha det bästa och bredaste inom svenska fotbollspoddar så är “When We Were Kings” en mycket bra podd som du bör kolla in.