Bloggen

Utöka hemmagymmet med skivstänger

Publicerad den 21-12-23

Det blir allt mer populärt med att inrätta en form av hemmagym, som kan vara av olika storlek och bestå av olika typer av hjälpmedel. Det viktigaste är ju att man har tillgång till allt som man känner gör ens träning fullkomlig. 

Om du inte är säker på vad ditt hemmagym ska bestå av, så börja med att skriva ner din mål med träningen och ta sen reda på vad du kan göra för att nå dessa. Har du behov av att kunna nyttja ditt hemmagym regelbundet eller kommer det mest utgöra som ett komplement? 

När du har svarat på dessa frågor blir det lättare att ta reda på vilken utrustning du behöver. Om du letar efter ett gym som hjälper dig att uppnå allmän kondition och kroppsymmetri kan det göra stor skillnad att lägga till några grundläggande stänger. Med en skivstång får du ett stort antal övningar att välja mellan, för hela kroppen. Sen kan du välja hur mycket vikt du vill lägga på stången, beroende på vilken övning du ska utföra. 

Välj rätt typ av skivstång 

Skivstänger finns i olika storlekar, vikter och för olika ändamål. Dessutom kan man köpa många olika tillbehör till dem, beroende på vad ens mål med skivstångsträning är. På https://billigfitness.se/collections/skivstang finns ett bra utbud av skivstänger, enkla att beställa hem. 

Vanligen efterfrågas olympisk skivstång som väger 20 kg, då den har en diameter som passar till vikter och andra tillbehör från olika leverantörer. Däremot beror det också vilken typ av övningar du vill utföra med din skivstång. 

Om det blir för tungt med 20 kg i en del övningar, så har du mer nytta av en skivstång som är lättare och mindre. Om du är osäker, så kan det vara bra om du testar dig fram på ett gym och tänk på hur du använder dig av skivstång där och på hur många fler sätt du skulle kunna använda dig av den. 

Tillbehör till skivstänger 

Det kan även vara en god idé att se vilka tillbehör som passar till den skivstång du tror skulle passa dina mål. Till exempel: 
 

  • Fat Grips, som ger mer träning för underarmarna då man tränar överarmarna. Då man greppar en tjockare stång, så kommer man även träna upp greppstyrkan. Det kommer att kräva mer av fingerlederna för att behålla stången i ett fast grepp. 

  • Vaddering som sätts fast med kardborreband, som ska utgöra skydd för ytliga ben vid övningar som höftlyft, knäböj eller good mornings. 

  • Ett annat tillbehör som man ofta ser på gymmet är ett golvfäste, som kan användas på många sätt. Man trycker in ena änden av skivstången i golvfästet och sen kan man till exempel utföra bålvridningar på olika sätt. 


    Home Workout, Fitness, Exercise, Workout, Training, Fit
    Bildkälla https://pixabay.com/photos/home-workout-fitness-exercise-5089052/