Bloggen

Varför erbjuder Sverige många välbehållna fotbollsarenor för att njuta av fotbollsupplevelsen idag?

Publicerad den 22-12-05

Sverige har fantastiska fotbollsarenor runt om i landet. Vissa är bättre än andra, men den genomsnittliga kvalitén är ganska hög, åtminstone på de platser där den professionella fotbollen spelas.

De inhemska ligorna står sig dock inte särskilt bra i jämförelse med många utländska ligor, men trots detta erbjuder landet ganska många kvalitativa anläggningar och arenor. Men varför underhåller Sverige sina arenor och anläggningar för att hålla denna höga kvalité? Det ska vi titta lite närmare på idag!

Sverige erbjuder fina arenor, trots att den inhemska fotbollen inte är lika populär som utomlands
Tele2 Arena, Friends Arena, Ullevi - det här är arenor i världsklass och kan mäta sig med många av de bästa arenorna i världen, även om det självklart finns de som är på en helt annan nivå. 

Arenorna används dock inte bara till den inhemska fotbollen, men även till landslagssammanhang och massvis med andra syften. Tack vare detta finns det ett behov av dessa arenor, och har inga som helst problem när det gäller tillräcklig användning eller utfyllning.

Många av de tävlingar och evenemang som äger rum på dessa arenor är så pass populära att de går att betta på. Om du är intresserad av detta hittar du betting och odds hos aktörer som Snabbare, där du kan satsa på allt från fotboll och ishockey, till politik och e-sport. 
Arenorna används även för andra syften
Nedan är exempel på andra syften:

  • Andra tävlingar

Dessa arenor används självklart inte bara för fotboll. Många av de bästa arenorna används även till ishockey, handboll och andra sporter. Tävlingar inom e-sport är ett annat exempel, tillsammans med hästtävlingar och till och med uppvisningar med olika typer av motordrivna fordon.

  • Musikevenemang

Sverige tar regelbundet emot några av världens största artister, exempelvis The Rolling Stones, Drake, Taylor Swift, med flera. Dessa artister går inte att trycka in på vilken arena som helst. Här behövs enorma lokaler för att kunna ta emot de tusentals efter tusentals besökare som vill se sina idoler uppträda. Det är där arenor som Tele2 Arena eller Friends Arena kommer in i bilden.

Vi har självklart många inhemska artister som kräver stora arenor i likhet med detta, exempelvis Håkan Hellström, Swedish House Mafia, Alesso och Avicii.

  • Konferenser

Dessa arenor och anläggningar används heller inte bara vid tävlingssammanhang. Faktum är att dessa arenor går att hyra, därmed används de helt enkelt till de som har råd att betala. Konferenser är ganska vanligt, vilket även stämmer för olika typer av uppvisningar.

De lite mindre anläggningarna används även för privata fester, tillsammans med massvis med andra syften. 
Fotbollsanläggningarna används även utanför den professionella fotbollen
Många av Sveriges fotbollsanläggningar används inte bara för professionell fotboll, men även för de som vill spela för skojs skull. Detta gäller självklart inte för de stora arenorna, men många av de mindre anläggningarna är öppna för även de som inte spelar på en professionell nivå.

På så sätt utnyttjas de flesta anläggningar på regelbunden basis, och i många fall är det faktiskt ganska svårt att hitta tider. Därmed är det tydligt att de är populära, inte minst i de lite större städerna.