Bloggen

Vem vinner Allsvenskan 2021?

Publicerad den 21-02-18

 

Förra säsongen tog Malmö FF tillbaka SM-guldet efter två år utan titlar. Mesta Mästarna vann serien i överlägsen stil och hade säkrat ligatiteln när tre omgångar återstod. "Di Blåe" är favoriter också inför säsongen 2021 men har inte spetsat till truppen något under vinterns transferfönster. Samtidigt har det inte varit någon spelare som lämnat med undantag för lagets skyttekung Isaac Kiese Thelin. Finns det någon som kan utmana laget under säsongen?
De kan utmana Malmö om guldet
Det finns framförallt fyra klubbar som väntas utmana Malmö om SM-guldet 2021. Den som letar efter bäst odds på Allsvenskan ser snabbt att det är Stockholmsklubbarna och BK Häcken som förväntas utmana. Men frågan är om någon egentligen har förutsättningarna att göra det denna säsong? 
Djurgården har värvat otroligt spännande och vann SM-guld för två säsonger sedan. Värvningen av Joel Asoro blir säkerligen speciell och spelaren som gjort minuter i Premier League kan bli årets succévärvning. Bosse Andersson satsar ungt och det kan löna sig i längden.
BK Häcken förväntas också utmana men det gör de nästan varje säsong men tyvärr för deras del finns inte vinnarmentaliteten i klubben för att ta SM-guld. Men på pappret är det ett minst sagt intressant lag.
Hammarby var tippade i toppen förra säsongen efter att ha slutat trea år 2019 men laget lyckades inte ersätta Nikola Djurdjic. Nu har Bajen gjort spännande nyförvärv men Hammarby är för dåliga på gräs för att kunna hota om guldet. Hade Allsvenskan spelats enbart på plast hade Hammarby varit mästare vid flera tillfällen. Nu har det bara blivit ett SM-guld i historien och säsongen 2021 är det lika många gräslag som i fjol.
Istället kan det blir AIK som blir det verkliga hotet för Malmö. Klubben gjorde starka värvningar när laget krisade i höst och har ett riktigt starkt lag. De presterade som ett topplag under andra halvan av säsongen och blir farliga i år. 
Många alternativ för betting på Allsvenskan 2021
Trots att det är ett tag kvar till premiären finns det många oddsalternativ tillgängliga redan nu. Den som vill kan betta på det lag som förväntas vinna Lennart Johansson pokal. Det finns också andra marknader som exakta slutplaceringar, vinnare förutom Malmö FF och om ett lag kommer bland de tre eller åtta främsta. Odds finns också tillgängliga på premiären av Allsvenskan 2021 som drar igång den 10 april. Förhoppningsvis kan delar av säsongen spelas inför sjungande fans.