Bloggen

Allsvenskan 2023 del 2

Publicerad den 23-06-28

Inte riktigt halvvägs in i säsongen av allsvenska fotbollssäsongen men väl 40 % spelade matcher (12 av 30 matcher) för dom flesta utom Hammarby, Degerfors, Djurgården och 2022 års mästare Häcken som spelat 13 matcher. Faktum är att årets säsong är den 99:e säsongen av allsvenskan. Så nästa år blir alltså den 100:e säsongen. 

 

Vem vinner? 

Just nu ligger Malmö FF i topp på 31 poäng, därefter IF Elfsborg på 29 poäng och sen på tredje plats BK Häcken på 28 poäng. Sedan är det hela sju poäng ner till fjärdeplacerade Kalmar FF. Så ser man till oddsen så bör det vara någon av Malmö, Elfsborg och Häcken. Malmö är dom största favoriterna där dom stora oddsbolagen ger odds på 1,40 eller 1,50 x insatsen. Både Elfsborg och Häcken ger som bäst upp till 5,50 X insatsen. 

Nykomlingarna 

De båda två nykomlingarna i årets upplaga av allsvenskan, Brommapojkarna och Halmstads BK har öppnat säsongen fint och ligger på en 6:e respektive 7:e plats. Skulle någon av dem skrälla och vinna allsvenskan så betalar flera av bettingbolagen 750 X insatsen. Brommapojkarna har aldrig vunnit allsvenskan medans Halmstads BK har vunnit fyra gånger. Den senaste var 2000. 

Varbergs BoIS FC 

Sist i tabellen hittar vi Varbergs BoIS FC som endast spelat ihop fem poäng på 12 matcher. Och alla poäng de tagit är genom oavgjorda resultat. Det finns faktiskt några bettingbolag där man fortfarande kan spela på Varberg som allsvenska vinnare 2023. De där man kan spela erbjuder 5000 X insatsen. Men det är nog extremt liten chans. Med 18 matcher kvar skulle dom vid 18 vinster få ihop 54 poäng till och hamna på 59 poäng. Dessutom så hoppade tränaren Joakim Persson av sitt jobb. Så en tung uppförsbacke för nye tränaren Martin Skogman om han ska bli hjälten i västkuststaden som mirakulöst räddar kvar Varberg på sin fjärde säsong i allsvenskan. 

Påskbergsvallen 
Fotboll och friidrottsarenan med det vackra namnet Påskbergsvallen invigdes 2 juli 1925 av dåvarande kung Gustaf V. Med Varberg som stads fina läge vid havet så har Påskbergsvallen blivit ett bra val för många utländska lag att lägga sitt träningsläger. T ex har lag som Tottenham, Manchester City, Leeds, Barcelona, Lazio, Inter med flera använt den liksom svenska landslaget och Portugals. 
Under två år från 2020-2022 köptes arenanamnet till Varberg Energi Arena men heter nu åter igen Påskbergsvallen. Arenan har en publikkapacitet på ca 4500 och är en av de mindre arenorna i allsvenskan