Bloggen

Därför är dessa sportarenor de bästa i Sverige

Publicerad den 21-08-23


I vårt avlånga land Sverige har vi gott om sportarenor. Dessa används inte endast för sportevenemang, men många gånger också för konserter. Totalt kan man säga att vi har 59 arenor, varav några har bättre kapacitet än andra. Nedan kommer vi gå igenom de största och bästa sportarenorna i landet. 

De flesta sportarenorna ligger placerade i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Bor du där inte redan är sportarenorna en bra anledning till att besöka platserna ändå. Men om det inte är en möjlighet kan du såklart se koppla upp dig online och  se sport på nätet hos ett spelbolag som William Hill. Många gånger streamas matcherna, och då kan man se dem online samtidigt som man eventuellt placerar bets på matchen. 

Friends Arena 

Friends Arena, placerad i Solna, är Sveriges nationalarena. Denna invigdes 2012 och här arrangeras det årligen fotbollsmatcher och konserter. Bland annat har vi sett kända namn som Beyoncé, Ed Sheeran, Eminem och Iron Maiden där. När det gäller sport är Friends Arena även hemmaarena till både AIK och svenska herrlandslaget. 2017 spelades Europa League-finalen där!  

Scandinavium 

Den näst-bästa sportarenan i landet är Scandinavium i Göteborg. Denna inomhusarena invigdes redan 1971 och byggdes först ut 20 år senare, i 1991. Här hålls också konserter, men populärast är Scandinavium ändå för deras hockeymatcher. Bland annat så är Scandinavium hemmaarena till Frölunda HC. Här är akustiken perfekt och det finns gott om utrymme, hela 12 044 får plats. 

(Nya) Ullevi 

Även Ullevi i Göteborg är en av de bästa arenorna i landet. Faktum är att Ullevi är Nordens största arena. Arenan invigdes till världsmästerskapet i fotboll 1958. På grund av många renoveringar kallar man den nuvarande arenan för nya Ullevi. Mest känt är den väl ändå tack vare Håkan Hellströms många konserter. Men även inom sport är det en hyllad arena. Här spelas ett flertal av Sveriges matcher inom fotboll. 

Malmö Arena 

Som namnet indikerar ligger Malmö Arena i Sveriges sydligaste storstad: Malmö! Denna arena är något yngre än ovanstående, den invigdes nämligen 2008. Trots sina unga år är det några som anser att Malmö Arena är en av de arenor som behöver förnyas. Här får det plats med cirka 13 000 åskådare och arenan husar både sportevenemang och konserter. Här har bland annat Eurovision Song Contest avgjorts (2013), men det har även spelats SM-finaler för damer och herrar i innebandy. 

Stadion 

Förutom Malmö Arena så husar Malmö också en annan stor sportarena, nämligen Malmö Stadion. Denna byggdes till fotbolls-VM precis som Ullevi 1958. Stadion är faktiskt Sveriges fjärde största arena och här får det plats till 26 500 åskådare! Här spelas Malmö FF:s alla matcher, men även flera friidrottstävlingar arrangeras. Och så hålls det ju konserter här också.