Bloggen

Hovet i Kalv

Publicerad den 21-05-30

Den senaste tiden har den ena idrottsplatsen på landsbygden gått sitt öde till mötes. Fotbollen som tidigare hade en sådan viktig och stor roll i samhället har allt mer hamnat längre ner på prioteringslistan i familjehemmet. Och byns idrottsplats som en gång var den centrala knutpunkten/samlingsplatsen i byn har på många platser glömts bort. På en del platser så har naturen tagit över helt och hållet, på en del idrottsplatser har verksamheter som t ex hundträning tagit över och även fall där det anlagts en bana för padeltennis.

Ännu en idrottsplats på landsbygden går i graven. Denna gång är det tyvärr natursköna Kalvsjöhov i västgötska Kalv som det är slutspelat på. Kalvsjöhov är nu sålt till en yngre kille från byn som tänker bygga snickeribyggnad och bostadshus där. Idrottsplatsen invigdes 3 juli 1960 och fick namnet Kalvsjöhov. Namnet kom till vare ett inskickat bidrag från pojke i byn. Det namnet är verkligen passande med tanke på både ortens namn och sjön Kalvsjön i bakgrunden av planen. Till invigningen kom ett av traktens bästa lag, Tranemo’s IF och mötte en kombination av spelare från Kindaholmstrakten. Div. 3 laget Tranemo vann med 11-2.

Bland spelarna som nått högst upp seriesystemet nämns Stefan Ström och Kjell Johansson (båda spelade för Burseryd i div 3.) Men den mest kände fotbollsspelaren är utan tvekan Christer Claesson. Vem är då denna herre ? Jo om vi säger karaktären ‘Birger’ känd från Stefan & Krister så förstår nog de flesta. Någon som har minne om han hade samma roliga humor på planen som i TV-serien ? 

Säsongen 1973 kämpade Vessigebro BK och mer kända Falkenbergs FF om serieseger i div. 6 mellersta Halland. Falkenbergs FF hade bortamatch mot Kalvsjöholms IF. Hemmalaget hade en gjort en fin säsong och tillhörde även de den övre halvan. Mer om Kalvsjöhov kan ni läsa på hemsidan. Ni hittar till presentation här .