Bloggen

Udda planinvasion på Finnvedsvallen!

Publicerad den 24-06-02

1 juni var det final i fotbollsvärldens största och finaste turnering, Champions League. I finalen stod mäktiga mångfaldiga mästarna Real Madrid mot tyska Borussia Dortmund. Finalen spelades på Wembley Stadium i London inför 86 212 åskådare. Precis innan matchen skulle börja rusar ett par personer in på planen från publiken för att ta bilder med spelare bl.a. 
En händelse som inte är helt onormalt den senare åren. Flera av spelarna fick rycka in för att få undan personerna. Vi släpper det och går istället över till något roligare. 

 
Finnvedsvallen 


Dagen efter Champions League finalen var det dags för sista omgången av allsvenskan innan det tidiga sommaruppehållet. I småländska Värnamo var det match mellan hemmalaget IFK Värnamo och topplaget Mjällby AIF. Mitt i matchen tog domaren pipan mot munnen och pausade matchen. Orsaken en planinvasion, men det var inga människor som sprang in på planen. Det hela rördes sig om en tuff katt som ville vara med. Victor Larssson i hemmalaget fick helt enkelt lyfta upp katten och bära av honom från planen. Kanske katten var IFK Värnamo supporter och ville hjälpa sitt lag. Om så var fallet får vi inte veta men bortalaget Mjällby vann med 2-1. 
 


Blott andra matchen 


Trots att det spelats mer än en tredjedel av allsvenskan säsongen 2024 så var matchen för IFK Värnamo endast deras andra hemmamatch hemma på Finnvedsvallen. Det var först den 19 maj i det småländska derbyt mot Kalmar FF som premiären kunde spelas pga. för dåligt underlag. 
Övriga hemmamatcher har spelats på andra arenor istället. 

• 8/4 matchen mot GAIS spelades i Borås på Borås Arena 
• 15/4 matchen mot Malmö FF spelades i Borås på Borås Arena 
• 28/4 matchen mot Halmstads BK spelades i Varberg på Påskbergsvallen 
• 12/5 matchen mot Brommapojkarna spelades i Kalmar på Guldfågeln Arena 
 
Nästa match på Finnvedsvallen 

Nästa match på Finnvedsvallen ska vara den 7 juli när det blir ‘IFK’ derby när Änglarna från Göteborg kommer på besök. En resa på ca 16 mil. För hemmalaget så önskar sig nog kassören att matchen spelas hemma på Finnvedsvallen istället på Guldfågeln Arena när Brommapojkarna kom på besök, då var publiksiffran endast några hundra personer.