Bloggen

Finaste idrottsplatserna i Sverige

Publicerad den 24-02-29

Sverige har en fantastisk historia av sport och fina idrottsplatser, framförallt när det gäller fotboll. Här ska vi ta en titt på de 5 vackraste idrottsplatserna som vi har kunnat hitta i Sverige. Observera att detta såklart är vår egna åsikt och det finns inget riktigt facit för detta.

De 5 finaste idrottsplatserna i vårt fina land

Här kommer då vår topplista över de finaste idrottsplatserna i landet.

1. Skogängens idrottsplats

Etta på vår lista hamnar Skogsängens Idrottsplats där Torpa IF håller hus. En fantastisk idyll med skogspartier runt idrottsplatsen och där vi kan skymta den vackra kyrkan i en bit bort. Skogängen har verkligen en unik och naturlig idrottsplats där vi tror att både aktiva och publik kan njuta exakt lika mycket.

Oavsett om du älskar att kika på matcher, käka korv i pausen eller bara dyka upp för ditt stora intresse av sportstatistik, så är Skogängen ett perfekt ställe att vara på.

2. Malmbacka IP

Malmbacka IP är en annan idrottsplats som vi verkligen faschinerats av. Denna idrottsplats kan du hitta i Boliden som ligger cirka 3 mil väster om Skellefteå och för dig som kan området så vet du att det tidigare varit gruvdrift här.

Laget som spelar sina hemmamatcher här är såklart Bolidens FFI och platsen invigdes 1933.

3. Åsavallen

Åsavallen kanske inte slår dig som en av de finaste idrottsplatserna i Sverige, men den har verkligen en speciell charm.

Föreningen som huserar här är Listerby IK och platsen invigdes 1933 men återinvigdes sedan 1955. Publikrekordet här hittar vi 1978 i DM matchen mot mjällby då cirka 1000 personer hade sökt sig.

4. Örjans Vall

Vi kan såklart inte göra en sån här lista utan att ta med vårt älskade Örjans Vall. Som halmstad-supporter är detta såklart en av mina favoriter, även om den kanske inte är den vackraste. Publikrekordet här landar på över 20 000 personer som det var på en match mellan Halmia och Landskrona 1962.

5. Strömvallen

För dig som varit och kollat på Gefle IFs fotbollslag före 2015 så hade du lyxen att få göra det på en fantastisk idrottsplats. Strömvallen i Gävle ligger precis intill Boulognerskogen och har en fantastisk omgivning där du kan höra gavleån från fotbollsplanen och läktaren.

Sommarmatcherna där var riktigt magiska men sedan 2015 så är man dessvärre på en tråkig konstgräns plan vid Gavlehov.