Bloggen

Malmback och Ljungalid

Publicerad den 24-02-14

Två idrottsplatser har vi äran att presentera på hemsidan sedan senaste nyhetsbrevet. Först ut är idrottsplatsen Ljungalid i Ljungaverken. En ort som ligger i Ånge Kommun i Medelpad. Den fjärde idrottsplatsen från detta landskap på hemsidan. Vackra Ljungalid är hemma plan åt comebackande Ljunga IF. 2020 tog man timeout men i skrivande stund (februari 2024) står det klart att Ljunga IF återkommer till fotbollsplanen. Andra lag som gör comeback i svensk fotboll är bl.a. Slätthögs BoIF och Hannäs IF.

Länk till sidan https://www.idrottsplats.se/l/idrottsplatser/Ljungalid_Ljungaverk

Och nu i veckan så kom den senaste idrottsplatsen att presenteras på hemsidan. Denna gång hämtad ifrån gruvorten Boliden i Västerbotten. Idrottsplatsen heter Malmbacka IP. Ett passande namn med tanke på malmgruvorna. I trakten kring Boliden fanns förr en spännande turistattraktion som tyvärr fick stängas 2017. Något som Göran Bergmark har fina barnminnen ifrån.
Länken till Malmbacka finner ni här https://www.idrottsplats.se/l/idrottsplatser/Malmbacka_Boliden


Apropå gruvorter med passande idrottsplatser. Då vill vi tipsa om idrottsplatsen Gruvvallen i västmanländska Dalkarlsberg. Den finns på hemsidan sedan tidigare.
Se länk här https://www.idrottsplats.se/l/idrottsplatser/Gruvvallen_Dalkarlsberg

IDROTTSPLATSKALENDERN 2024
Har du missat att beställa årets upplaga av almanackan med idrottsplatsmotiv så finns ännu möjligheten. Även om vi inte har många kvar på lager.
120 kr + porto. Beställ antingen via mail eller via länken.
Månadsbilderna i A4 format. Motiven är hämtade från historiska idrottsplatser runt om i Sverige, vackra entréer, gamla läktare, idrottsplatser med naturskön omgivning m.m.
På 2024 års framsida så föll årets val på denna pittoreska idrottsplats. Det är Lingvallen i småländska Södra Ljunga.


LÄNKTIPS!
Vi fortsätter med att presentera några andra favoriter. Den här gången är det den fantastiska sidan 'Svenska Fotbollsklubbar'. Direkt vid entré till sidan så förstår man att det är ett enormt arbete som lagts ner. Här finns närmare 10 000 svenska fotbollsklubbar presenterade. Av dessa är ca 1900 aktiva fotbollsklubbar. Med andra ord väldigt många nedlagda föreningar.